10 întrebari adresate fotografului de nunta

10 întrebari adresate fotografului de nunta
Foto-Video Nunti

Fotografiile de nuntă sunt un suvenir drag, trecut din generație în generație, și singura amintire a sutelor de ore și bani investiți pentru a planifica cea mai importantă zi din viața ta. Singura problemă la articolele de pe Internet care ajută mirii în căutarea fotografilor pentru nuntă este aceea că sunt scrise de redactori și nu de fotografi reali. Una din întrebările întâlnite la alegerea fotografului este: „îmi vei da brutul/imaginile raw?” „Deci dacă voi da fișierele raw, nu se pot vedea sau printa fără a fi procesate printr-un program special? Sau „câți megapixeli are camera ta?” Depinde de cameră, dacă voi fotografia cu camera pe film sunt 0. Și tot așa… De aceea m-am gândit să-ți răspund la un set de întrebări de a-l cărui răspuns sunt sigur că ai fi interest, dar din punctul de vedere al unui fotograf.

 • De ce ai merita suma pe care o ceri?

Sincer mi-aș dori ca un cuplu să mă întrebe acest lucru. Aș putea invoca atâtea motive. Am un studio tip boutique, ceea ce înseamnă că mă voi angaja să lucrez pentru un număr limitat de nunți pe an. Acest lucru e diferit la un studio mobil sau amplasate în mall-uri sau diferite locații unde faci cât de multe fotografii poți și unde calitatea e mai mică, dar nu întotdeauna. De când mă angajez pentru un număr limitat de nunți, încerc să dau cuplului cât mai mult timp și toată atenția care li se cuvine. Încerc să construiesc relații de prietenie și apropiere cu acel cuplu și, în acest fel, ei sunt mai relaxați în fața camerei și mult mai naturali în a-și arăta adevăratele emoții. Mai mult, editez fotografiile, dându-le o nota personală. Multe dintre studiouri angajează retoucher online sau din afara studioului. De aceea percep o taxă mai mare în comparație cu multe dintre studiouri datorită relației personale și atenției la detalii. În cele din urmă, am publicat în mai multe publicații și reviste ca… Faptul că publici, nu te face un fotograf mai bun! Dar asta inspiră încredere și credibilitate fotografului. De asemenea am 65 de evaluări pe… Fotograful tău nu are nevoie de toate acestea, dar aceste lucruri te vor ajuta când vei căuta un fotograf.
Capture

 • Fotografiezi în lumină naturală sau artificiala? Sau amândouă?

Această întrebare este importantă deoarece vei vedea cât de flexibil va fi fotograful la nunta ta. Ideal ar fi (și vei dori asta!) ca fotograful să fotografieze și în lumina naturală și în cea artificială. Mai jos, vei observa un exemplu de lumină naturală și unul cu lumină artificială (cu bliț). Poți observa că blițul aparatului dă un efect mai dramatic, pe când lumina naturală e mai moale și dă un aspect natural.

Fotograf de nunta

 • Realizezi o copie de rezerva online în caz ca apare o defecțiune? Realizezi în alt mod copie?

Am auzit că unul din trei hard-diskuri se strică! Unul din trei! De aceea nu am încredere să încarc toate fișierele doar pe un singur hard. Întotdeauna fac o copie online a fotografiilor. Asta în caz de incendiu, furt etc… Niciodată nu poți fi prea sigur de fotografiile tale de nunta! În loc să întrebi câți megapixeli are camera foto, întreabă dacă au un sistem de a realiza copii ale fotografiilor. Este foarte important ca în ziua nunții să aibă 2 camere foto cu el. Întreabă desigur dacă are și un al doilea slot pentru card. Este foarte important să folosești două carduri pentru fotografii. Orice se poate întâmpla cu unul dintre carduri, îl poți pierde sau se poate defecta. Din acest motiv, ultimele modele de camere foto au două sloturi pentru card ca să înregistreze dublu.

 • Voi primi un DVD cu rezoluția mare a fotografiilor?

Foarte mulți fotografi dau un DVD cu fotografii, dar foarte mulți dau doar la o rezoluție de 4*6. Deci ca să printezi sau să realizezi un tablou 8*10, de aceea vei cheltui mai mult cu fotograful. Am auzit și de studiouri care realizează fotografii cu forma pătrată.

 • Cum vei face să ne simțim relaxați în fața camerei?

Aceasta este o altă întrebare importantă. Vei dori să te simți relaxat în fața camerei, astfel îți vei exprima și mai mult adevăratele tale emoții. Încerc să fotografiez acele momente speciale și să mă asigur că te vei simți confortabil în fața camerei. O modalitate de a face acest lucru este de a oferi o ședință foto de logodnă gratuită la majoritatea pachetelor mele, astfel ne obișnuim să lucrăm împreună înainte de ziua nunții. De asemenea am și alte trucuri, ca de exemplu: voi folosi un alt accent sau ne ținem de glume. Acest lucru te va face să te simți mai confortabil. Și desigur, este important să fii de acord să facem multe fotografii și astfel nu te vei simți stresat/ă.

Fotograf de nunta

 • • Cum descrii stilul tău de fotografie? Ai deja o idee despre cum se va desfășura cea mai fericită zi din viața ta?

Am auzit multe povești despre fotografi și cameramani care își fac treaba agresiv. De aceea este important să te asiguri că ai fotograful potrivit la nuntă. Dacă îți planifici o nuntă „nebună”, îți recomand un fotograf mai agresiv. Sau poate îți dorești o nuntă în care fotograful să nu deranjeze foarte tare sau să fie mai mult un redactor și să rămână în spatele evenimentelor din timpul nunții. Apoi întreabă fotograful dacă e specializat în a povesti prin fotografii. Acest lucru nu înseamnă doar captarea momentelor importante ale zilei, dar și aspectele pe care le-ai putea pierde sau omite: norii, reacțiile invitaților în timpul ceremoniei și a dansului mirilor etc…

 • Mă vei ajuta cu organizarea timpului în ziua nunții?

Un fotograf bun ar trebui să contribuie și el la buna desfășurarea a nunții prin participarea la planificarea ei. Ultimul lucru pe care ți-l dorești în cea mai frumoasă zi a vieții tale este să te grăbești. Ceea ce recomand cuplului este să-și organizeze din timp desfășurarea acestei zile. Fotograful ar trebui să-ți sugereze diverse lucruri fără ca tu să te preocupi. Ca de exemplu, cununia civilă poate dura între 20-40 de minute și, înainte de a intra în limuzină/mașină, un toast cu șampanie poate dura încă 10 minute. Astfel de detalii ar trebui planificate pentru ziua nunții. Un bun fotograf știe cu siguranță când e cea mai buna lumină și organizează ședința foto în timpul „luminii de aur”, chiar dacă este cu 10 minute înainte sau după primirea invitatilor. Lumina de aur este cu adevărat specială și mai jos aveți prezentat un exemplu.

Fotograf de nunta

 • Ce se întâmplă dacă te vei îmbolnăvi în ziua evenimentului?

Am fotografiat aproximativ 100 de nunți și niciodată nu am pierdut vreun eveniment. Bate în lemn!!! Dar am fost la urgență într-o dimineață înainte de eveniment, dar din fericire am ajuns la timp și a fost suficient pentru a fotografia întreaga nuntă. Întotdeauna însă trebuie să ai un plan de rezervă în caz că fotograful se îmbolnăvește. Planul meu include un al doilea fotograf care va fi fotograful principal și de asemenea pot alege și din alți fotografi disponibili.

Fotograf de nunta

 • Ce vom face dacă va ploua sau vremea nu va fi plăcută?

A ști ce să faci în timpul evenimentului dacă vremea nu e plăcută, e foarte important. Vremea, în ultimul timp, a fost nefavorabilă. De asemenea am realizat un articol despre „soluții de aplicat dacă plouă în timpul nunții”. Dar dorești să te asiguri că fotograful este familiarizat cu fotografierea în timpul ploii și știe ce are de făcut. Ei vor ști și vor avea un plan în care știu unde vor merge, cum vor fotografia etc… Într-o zi am fotografiat în timpul unei furtuni, dar am rămas calm și am iluminat din spate iar ei au arătat nemaipomenit. De asemenea, am găsit și câteva locații interioare pentru ședința foto.

 • Ce dorești la meniu?

Da! Am inclus această întrebare pentru că eu cred că e important să arăți că-ți pasă de fotograf și de cameraman. Să fim sinceri, fotograful și cameramanul vor fi la eveniment mai mult decât alții în ziua nunții! Florarul vine pentru o parte a zilei, formația sau dj-ul pentru pentru 6-8 ore, dar fotograful ajunge înainte ca mireasa să fie îmbrăcată. Am fotografiat pentru 10 ore unde nu am primit nimic de mâncare și a fost destul de dificil. Desigur, de acum am câte o pungă de snacks-uri la mine, dar e mai plăcut să ți se ofere ceva. Suntem la o nuntă, nu?

*articol realizat de fotograful Kay English