Cum platesti un fotograf de nunta!

Atunci când planifici o nuntă, există mai multe detalii și plăți pentru a programa și a gestiona. Fotografia de nuntă poate fi una dintre cele mai mari cheltuieli, dupa catering si taxele localului. Plateste un fotograf de nunta oferindu-i acestuia un depozit la data rezervarii, astfel incat să fiți pregătiți pentru plata finală. Vei avea in vedere urmatorii pasi:

1. Verificarea bugetului tău.

2. Puneți bani deoparte atunci când rezervați un fotograf de nunta.

3. Cititi contractul pentru a sti cand trebuie sa platiti intreaga suma.

4. Intreaba un prieten sau un membru de familie sa plateasca pentru fotografie ca si un cadou de nunta.

5. Salvati in fiecare luna bani pentru costul fotografiei de nunta.

6. Buget suplimentar pentru printuri, albume foto si fotografii digitale, daca acestea nu fac parte din pachet.

7. Nu uitati si de bacsis.

 

1. Verificarea bugetului tău. Înainte de a rezerva un fotograf de nunta, ganditi-va cat de mult sunteti dispusi sa oferiti pentru acest serviciu si pentru imagini.

2. Puneți bani deoparte atunci când rezervați un fotograf de nunta. Cei mai multi fotografi de nunta va necesita un procent din intreaga suma care trebuie platita cand veti primi albumul. Platiti depozitul prin orice metoda acceptata de fotograf, numerar, cec sau carte de credit. Pastrati o chitanta si asigurati-va ca suma pe care ati platit-o se deduce din costul total.

3. Cititi contractul pentru a sti cand trebuie sa platiti intreaga suma. In contractul care il veti semna va scrie cand va trebui sa platiti intreaga suma datorata fotografului. Asigurati-va ca informatiile sunt furnizate in scris. Plata soldului inainte de a incepe nunta, te scapa de grijile platii in timpul evenimentului sau imediat dupa aceasta.

4. Intreaba un prieten sau un membru de familie sa plateasca pentru fotografie ca si un cadou de nunta. In cazul in care fotografia de nunta nu este in bugetul dumneavoastra, luati in vedere pe cineva care isi poate permite pentru a plati.

5. Salvati in fiecare luna bani pentru costul fotografiei de nunta. Odata ce stii cat de mult va trebui sa platiti, vei putea continua sau opri daca ai strans cat ai nevoie.

6. Buget suplimentar pentru printuri, albume foto si fotografii digitale, daca acestea nu fac parte din pachet. Cei mai multi fotografi de nunta ofera preturi pentru pachetele care includ fotografiile reale, precum si imagini tiparite si digitale. Daca nu cumperi un anumit pachet, pregateste-te sa platesti pentru fotografii si dupa nunta. Ofera fotografii prietenilor sau familiei care a participat la nunta. Unii fotografi va oferi un website unde tu sau invitatii tai pot comanda fotografiile printate.

7. Nu uitati si de bacsis. Desi costul pentru fotografia de nunta va fii destul de mare, fotograful va astepta in continuare bacsis. Un bacsis de la 30 la 50 de lei, in functie de cum ati fost de multumit de fotograf il va incuraja sa prelucreze fotografiile mult mai bine. Acest bacsis ar trebui sa fie predat fotografului in ziua nuntii, cash.