Spalarea corecta a pensulelor pentru Make-Up!

Spalarea corecta a pensulelor pentru Make-Up!
Machiaj

Cand vine vorba despre machiaj, ingiena este un aspect foarte important. Nu doar machiajul pe care il porti trebuie sa fie fresh, ci si instrumentele si pensulele pe care le folosesti la realizarea machiajului. Acestea trebuie sa fie foarte curate, deci, e bine sa le cureti cu regularitate, asigurand in felul acesta o performanta maxima.

Instrumente ca: buretelul pentru aplicarea pudrei, aplicatoarele pentru machiajul ochilor si pensulele, incep sa colecteze in timp resturi de machiaj, ulei, murdarie si bacterii, care favorizeaza aparitia cosurilor si a petelor. Daca le mentii curate, este foarte putin probabil sa te confrunti cu astfel de probleme.
Perioada de timp la care le cureti, depinde foarte mult de frecventa cu care le folosesti si de calitatea instrumentelor tale. De regula, daca le cureti de 2-3 ori pe luna, e suficient.
Pentru curatare ai nevoie de: putin ulei de masline, sampon si balsam de par. In loc de sampon, poti folosi fara probleme si detergent de vase sau sapun lichid. Nu ai nevoie de produse scumpe.

Iata 4 pasi pentru o curatare usoara:

1. Amesteca intr-un castronel ulei de masline cu sampon si putina apa.
2. Tine pensulele sub un jet de apa calda pentru a le umezi. Nu le scufunda in apa pentru ca risti sa pierzi fire de par din pensula. Totodata, lipiciul care tine firele impreuna se poate desprinde.
2. Spala-le cu sapun si maseaza-le usor pentru a indeparta resturile de machiaj si de mizerie.
3. Clateste-le bine, apoi da-le cu balsam de par pe care il vei lasa putin sa actioneze, exact cum faci atunci cand iti speli parul.
4. Pune instrumentele pe o suprafata neteda, un prosop de exemplu, si lasa-le sa se usuce in mod natural, peste noapte.

Sursa: Belessa.ro