17 superstitii de nunta explicate: toate cuplurile le respecta!

17 superstitii de nunta explicate: toate cuplurile le respecta!
Nunti

Superstitiile de nunta sunt amuzante pentru unii si de temut pentru altii. Acestea au fost transmise prin viu grai din mosi-stramosi si se pare ca undeva se ascunde un sambure de adevar. Exista persoane care afirma ca au fost cazuri in care chiar au functionat energiile negative.

Asadar, iata 17 superstitii de nunta pe care este bine sa le respecti ca sa iti mearga bine in casnicie!

17 superstitii de nunta de care este bine sa tii cont

 1. Luna mai nu este deloc o perioada potrivita pentru nunti. Se spune ca cine se casatoreste atunci va regreta toata viata. Casniciile facute in aceasta luna se incheie la fel de repede precum se scutura petalele florilor primavara.
 2. Ai grija de inel in timpul cununiei. Daca il pierzi ori daca il uiti acasa, vei avea o casnicie nefericita. In plus, exista superstitii de nunta care merg mai departe de atat si spun ca unul dintre miri poate muri daca se rupe unul dintre inele.
 3. Atentie mare si la buchetul de flori al miresei. Superstitiile spun ca mirii vor divorta daca mireasa il scapa din mana.
 4. Inca un semn rau pentru miri il reprezinta si lumanarea rupta in timpul cununiei. Persoanele superstitioase spun ca unul dintre miri sau cineva drag va muri in curand.
 5. Daca ai auzit pana acum ca nu este bine ca doi frati sa se casatoreasca in acelasi an si nu ai stiut motivul, afla ca al doilea nu va avea un mariaj fericit.
 6. Chiar daca ti se pare un moment special, nici nu te gandi sa te casatoresti de ziua ta de nastere. Se spune ca poti avea parte de ghinion in viata.
 7. Printre superstitiile de nunta pe care toti mirii le respecta se numara si cea despre calcatul pe picior in biserica. Cel care va face acest gest primul va conduce relatia de cuplu, in timp ce celalalt se va afla sub papuc toata viata.
 8. Nu te necaji daca va ploua ori va ninge la nunta ta. Inca din mosi-stramosi se spune ca, in ambele cazuri, mirii vor avea o viata imbelsugata si frumoasa. De asemenea, aceste fenomene ale naturii mai simbolizeaza fertilitate.
 9. Daca ti-ai cumparat o pereche de pantofi inconfortabili, suporta-i intreaga noapte. Superstitiile de nunta spun ca nu este bine ca mireasa sa danseze desculta ori sa-si schimbe pantofii. Daca face acest gest necugetat, va avea parte de ghinion in viata.
 10. Se mai spune ca primul partener care va adormi primul in noaptea nuntii va muri cel dintai.
 11. Ca sa te asiguri ca vei avea noroc in casnicie, paseste cu piciorul drept in biserica.
 12. Una dintre cele mai mari greseli pe care le poate face mirele la biserica este sa ajunga dupa viitoarea sotie. Mirii se vor bucura de noroc in casnicie doar daca acesta ajunge inaintea miresei.
 13. Te-ai intrebat vreodata ce simbolizeaza orezul aruncat la iesirea din biserica si chiar la cea din primarie? Ei bine, acest ritual aduce noroc si fertilitate.
 14. Nu exista nunta fara claxon de masini! Acest obicei are rolul de a alunga spiritele rele.
 15. Printre cele mai importante superstitii de nunta de la restaurant se numara si cele legate de tort. Se spune ca mireasa trebuie sa il hraneasca pe mire in timpul petrecerii pentru ca cei doi sa manance impreuna toata viata.
 16. De asemenea, este bine ca cei doi sa taie impreuna prima felie de tort pentru a se asigura ca vor avea copii.
 17. De ce este bine ca mirele sa o tina in brate pe mireasa cand o trece pragul usii? Astfel evita ca aceasta sa se impiedice de prag, lucru care ar duce la destramarea casatoriei in scurt timp.

Tu crezi ca este bine sa tii cont de superstitii in ziua nuntii?

 

Foto: pixabay.com