Alegerea fotografului de nunta: 4 sfaturi utile

Alegerea fotografului de nunta: 4 sfaturi utile
Organizare

Alegerea fotografului de nunta se poate dovedi o adevarata provocare daca nu iti faci din timp temele in domeniu. Acesta este unul dintre cele mai importante momente din viata ta, asa ca nu este indicat sa te lasi pe mana oricui. Trebuie sa te asiguri ca angajezi un profesionist care va fi in stare sa surprinda cele mai frumoase clipe de la eveniment. Citeste in randurile urmatoare de ce criterii trebuie sa tii cont neaparat atunci cand alegi fotograful de nunta.

 

  1. Realizeaza o lista cu recomandari

Daca nu stiti de unde sa incepeti mai exact, puteti sa cereti indrumari si in jurul vostru, fie de la prieteni, fie de la necunoscuti de pe internet. Important este ca, in cele din urma, sa va puteti forma o parere despre stilul pe care vi-l doriti si despre fotograful care credeti ca s-ar plia pe personalitatea voastra. Bineinteles, luati de la inceput in calcul bugetul pe care sunteti dispusi sa il alocati special pentru fotograful de nunta. Ar fi dezamagitor sa realizati la final ca ati optat tocmai pentru unul pe care nu vi-l permiteti acum.

 

  1. Alege fotograful de nunta dupa stilul cuplului

Inainte de a angaja un fotograf de nunta, discuta deschis cu partenerul de cuplu si hotarati impreuna cu ce fel de persoana v-ar placea sa lucrati. Preferati stilul clasic, cel romantic ori vreti ceva amuzant si nonconformist? Analizati portofoliul mai multor fotografi si faceti o lista cu cativa pofesionisti care se apropie de idealurile voastre.

 

  1. Stabileste o intalnire cu fotograful de nunta ales

Unul dintre cei mai importanti pasi in alegerea fotografului de nunta il reprezinta intalnirea fata in fata cu fotograful de nunta pentru care ati optat. Ar trebui sa faceti acest lucru inainte de nunta, nu direct in ziua evenimetului. Este important sa iti faci din timp o parere despre specialistul care urmeaza sa iti imortalizeze cel mai important moment din viata ta. Daca simtiti de la inceput chimie intre voi, atunci cu siguranta ati facut o alegere buna. Acesta trebuie sa fie o persoana creativa, originala si deschisa la sugestiile voastre. De asemenea, este necesar sa vorbiti despre experienta pe care o are in domeniu si despre stilul lui. In plus, nu ar strica sa il intrebati si cum ar reactiona daca ar fi pus in fata anumitor provocari.

Tot acum este momentul sa discutati despre serviciile pe care le ofera el, daca este liber profesionist, ori firma pentru care lucreaza. Astfel, scadeti riscul de a avea surprize neplacute in timpul ori dupa incheierea nuntii.

 

  1. Pune la punct fiecare detaliu cu profesionistul

Odata ce ai ales un fotograful potrivit, asigura-te ca profesionistul este la curent cu tot ceea ce iti doresti sa faca. Ai grija la contractul pe care il semnezi cu firma ce ofera servicii foto. Ia in considerare ca este indicat sa precizezi din timp conditiile pe care le ai. Altfel vor sta lucrurile daca dorintele tale apar in contract. Este esential sa faci acest pas pentru a te feri de fotografii amatori. Acest act trebuie sa contina termenul de predare al fotografiilor, numarul acestora, suportul pe care se predau, suma si modalitatea de plata.

 

Talentul unui fotograf de nunta se va reflecta si in pozele de la eveniment. Tine cont de indrumarile oferite in acest ghid si te vei scuti de multe surprize neplacute.

 

Sursa foto: pixabay.com